بررسی اثر دور‌های متفاوت آب شور(زه‌آب)در ارقام متحمل به شوری برنج شاخص‌های عملکرد و راندمان مصرف آب
کد مقاله : 1100-2ICH (R1)
نویسندگان:
عبدالعلی گیلانی *1، لیلا بهبهانی2، سامی جلالی3
1بخش علوم زراعی باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اهواز ، ایران
2بخش تحقیقات فنی و مهندسی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اهواز ، ایران
3بخش تحقیقات زراعی باغی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اهواز، ایران.
چکیده مقاله:
در راستای کاهش مصرف آب و استفاده بهینه از زه‌آب در زراعت برنج استان و افزایش بهره وری از اراضی کم بازده تو سعه کشت ارقام متحمل به شوری می تواند به عنوان یک بستر مناسب مورد توجه قرار گیرد. بر این اساس آزمایشی به صورت کرتهای یکبار خرد شده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار در سال 1390 اجراء گردید. رژیم زه‌آب در سه سطح به عنوان کرت اصلی و پنج رقم برنج در کرت فرعی قرار گرفتند. نتایج نشان داد علی‌رغم کاهش قابل توجه آب از دور هر روزه به تناوب‌های یک و دو روز در میان عملکرد دانه کاهش نداشت. بیشترین عملکرد دانه در V4 با میانگین 2333 کیلوگرم در هکتار بدست آمد. بیشترین و کمترین راندمان مصرف آب را I3 و I1 با مقادیر 22/0 و 05/0 کیلوگرم بر مترمکعب داشتند.
کلیدواژه ها:
دور آبیاری، زه‌آب، ارقام برنج،تحمل به شوری
وضعیت : مقاله پذیرفته شده است