امنیت غذایی و گیاهان شورپسند
کد مقاله : 1164-2ICH (R1)
نویسندگان:
علی شایان فر *، صمد مبصر، نیما خالدی، فرشید حسنی
موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
چکیده مقاله:
چکیده
گیاهان شورپسند، گیاهانی متحمل به شوری هستند که به خاک‌های شور در شرایط طبیعی سازگار شده‌اند. آنها در طیفی از محیط‌های با شوری و شرایط اقلیمی متنوع یافت می‌شوند. این گونه‌های گیاهی را می‌توان با آب شور آبیاری کرد و در خاک شور کشت کرد که برای محصولات تجاری دیگر، نامناسب است. گیاهان شورپسند سرشار از مواد مغذی مانند آنتی‌اکسیدانت-ها، اسیدهای چرب و اسیدهای آمینه هستند و بسیاری از گونه‌ها به عنوان سبزی، خوراک دام و علوفه مورد استفاده قرار گرفته‌اند. بنابراین گیاهان شورپسند یکی از راه‌حل‌های جایگزین برای مشکلات مربوط به امنیت غذایی‌، کمبود آب شیرین‌، شور شدن و تنوع رژیم‌های غذایی برای تغذیه سالم‌تر به حساب می‌آیند. با وجود آینده امیدوارکننده برای کاربردهای متعدد از این گیاهان، بسیاری از مشکلات مربوط به کشت آنها برای مصرف انسان و دام و همچنین تجاری‌سازی آنها هنوز برطرف نشده است. این تحقیق با هدف مروری بر توسعه گیاهان شورپسند به عنوان سبزی، خوراک دام، علوفه و بیان اهمیت ایجاد تقاضا در بازار خرید و فروش برای مصرف آنهاست.
کلیدواژه ها:
امنیت غذایی، تجاری‌سازی، تغذیه انسان و دام، شوری خاک، گیاهان شورپسند.
وضعیت : مقاله پذیرفته شده است