تاثیر استرس شوری محیط کشت برغلظت سلولی، نرخ رشد ویژه و کلروفیل کل ریز‌جلبک Chlorococcum sp.
کد مقاله : 1117-2ICH (R2)
نویسندگان:
بهروز زارعی دارکی *
عضو هیات علمی
چکیده مقاله:
تحمل به شوری در ریزجلبک‌ها بصورت قابل ملاحظه‌ای متفاوت است لذا آن‌ها به دو گروه هیپوتونیک وهیپرتونیک گروه بندی می‌شوند. در پژوهش حاضر میکرو‌جلبک Chlorococcum sp. از کلکسیون جلبک دانشکده علوم دریایی دانشگاه تربیت مدرس دریافت و در محیط کشت BG11 تحت شرایط دمایی ثابت (25 درجه سانتی‌گراد) و نور 60 mol/cm-2.s-1µ و دوره روشنایی و تاریکی 0:24 کشت شد. برای کشت ریز‌‌جلبک 6 تیمار شوری 0، 1، 3، 5، 9 و 13 ppt در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد که افزایش میزان شوری بر میزان رشد و کلروفیل کل معنی‌‌دار است (5/0>p)، به‌‌طوریکه بیشترین میزان رشد در غلظت ppt 5 و بیشترین میزان کلروفیل کل در شوری ppt 3 مشاهده گردید. بیشترین میزان تراکم سلولی نیز در شوری ppt 5 مشاهده شد، در حالی‌که کمترین سطح تراکم سلولی در شوری ppt 13 ملاحظه گردید. نتایج نشان داد با افزایش میزان شوری میزان رشد کلروفیل نیز کاهش یافت. هر چند میزان رشد Chlorococcum sp. در شوری های با غلظت pp3 و ppt9 در محیط کشت اختلاف محسوسی مشاهده نشد، لذا با توجه به اهمیت و قابلیت‌‌های ریزجلبک Chlorococcum sp. می تواند بعنوان کاندید مناسبی جهت استفاده درآبزی ‌پروری با غلظت شوری ppt 5 و بالاتر پیشنهاد شود.
کلیدواژه ها:
Chlorophyta، زیست فناوری، شوری، کشت، Chlorococcum sp.
وضعیت : مقاله پذیرفته شده است