تاثیر شوری آب آبیاری بر عملکرد و کارایی آب مصرفی سه رقم گندم در اصفهان
کد مقاله : 1207-2ICH
نویسندگان:
محسن دهقانی *1، مسعود تدین نژاد2، علی اصغر شهابی2
1سازمان تحقیقات کشاورزی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان، بخش خاک و آب
2استادیار پژوهش، بخش تحقیقات خاک و آب، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ، اصفهان، ایران
چکیده مقاله:
آب مهمترین عامل محدود کننده برای توسعه کشاورزی در مناطق خشک و نیمه خشک می باشد. گندم از جمله محصولات کشاورزی است که در مناطق با شوری منابع آب و خاک کشت می گردد. به منظور بررسی تاثیر کیفیت آب آبیاری بر روی ارقام گندم، این آزمایش در ایستگاه تحقیقات کشاورزی و اصلاح اراضی رودشت اجرا گردید. این طرح تحقیقاتی به‌صورت کرت‌های یکبار خرد شده و در قالب بلوک‌های کامل تصادفی و در سه تکرار اجرا گردید. فاکتور اصلی کیفیت آب آبیاری 4، 8 و 12 دسی زیمنس بر متر و فاکتور فرعی سه رقم گندم در نظر گرفته شد. نتایج این طرح نشان داد که کیفیت آب آبیاری و ارقام بر روی عملکرد دانه، عملکرد کاه، عملکرد کل، آب مصرفی، کارآیی مصرف آبیاری، وزن هزاردانه و درصد پروتئین بطور مجزا تاثیرگذار بوده است.
کلیدواژه ها:
کیفیت آب آبیاری، اجزای عملکرد، رژیم آب آبیاری، گندم
وضعیت : مقاله پذیرفته شده است