کینوا: فرآوری و فناوریهای پس از برداشت |
کد مقاله : 1186-2ICH (R1) |
نویسندگان: |
شهداد کامفیروزی1، رضوان طالب نژاد *2 1گروه مکانیک بیوسیستم/دانشکده کشاورزی/دانشگاه تربیت مدرس/تهران/ایران 2بخش مهندسی آب و مرکز مطالعات خشکسالی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز شیراز ایران |
چکیده مقاله: |
گیاه کینوا با توجه به شوری پسند بودن، مقاومت به تنش خشکی و سازگاری با شرایط خشکسالی حاکم بر کشور ایران، بیش از پیش مورد توجه کشاورزان و برنامه ریزان بخش کشاورزی قرار گرفته است. گسترش کشت کینوا، افزایش تولید محصول و پاسخ به نیاز مصرف کننده نیاز به صنعتی شدن در همهی عرصههای تولید دارد. تولید یک محصول علاوه بر عملیات زراعی که توسط کشاورزان در مزرعه انجام میگردد نیاز به فرآروی جهت ارائه مناسب به بازار فروش دارد. لذا، با توجه به اهمیت ویژه گیاه کینوا و نقصان کاربرد روشهای مکانیزه در فرآوری این محصول در کشور ایران، در این تحقیق به معرفی مراحل فرآوری این محصول شامل؛ تمیز کردن، خشک کردن، ذخیره سازی و ساپونین زدایی پرداخته شده است. با توجه به بررسیهای انجام شده و مقایسه بین روشهای سنتی و مکانیزه در فرآوری محصول کینوا، مهمترین چالش در ارائه محصول کینوا به بازار در بخش ساپونین زدایی است و نیاز به تحقیقات بیشتر در مورد نوع روش ساپونین زدایی و مدت زمان بهینه سایش به روش مرطوب یا خشک وجود دارد. |
کلیدواژه ها: |
کینوا، فناوریهای پس از برداشت، ساپونین زدایی، خشکسالی، شوری. |
وضعیت : مقاله پذیرفته شده است |