مروری بر مکانیزاسیون تولید کینوا در ایران
کد مقاله : 1177-2ICH (R1)
نویسندگان:
شهداد کامفیروزی1، رضوان طالب نژاد *2
1گروه مکانیک بیوسیستم/دانشکده کشاورزی/دانشگاه تربیت مدرس/تهران/ایران
2بخش مهندسی آب و مرکز مطالعات خشکسالی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز شیراز ایران
چکیده مقاله:
گیاه کینوا شبه غله‌ای شوری پسند، با ارزش غذایی بالا است که یک گزینه مناسب درتامین امنیت غذایی جهان شناخته شده است. عموما به صورت سنتی و غیر مکانیزه در کشور ایران کشت می‌گردد. روند رو به رشد کشت کینوا در ایران، کشت مکانیزه این گیاه را در مزارع یک امر اجتناب ناپذیر کرده است. در این تحقیق با توجه اهمیت بالای گیاه کینوا، مراحل کشت مکانیزه و عملیات زراعی توسط انواع ماشین‌ها و تنظیمات لازم پرداخته شده است. بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد پتانسیل کاربرد ماشین‌ها و بومی سازی ادوات کشاورزی مکانیزه در عملیات خاکورزی، کاشت، روش‌های آبیاری، کنترل آفات و برداشت این گیاه ارزشمند در کشور وجود دارد. با این وجود لازم است تحقیقات پژوهشی و آزمایش‌های میدانی بر اساس خواص فیزیکی بذر و ویژگی‌های مورفولوژیکی کینوا برای رسیدن به شرایط بهینه در مکانیزاسیون این گیاه مورد توجه برنامه ریزان بخش کشاورزان قرار گیرد.
کلیدواژه ها:
کینوا، مکانیزاسیون، عملیات زراعی.
وضعیت : مقاله پذیرفته شده است