برآورد آب مصرفی گل محمدی (.Rosa damascene Mill) تحت سطوح مختلف شوری آب آبیاری
کد مقاله : 1150-2ICH (R1)
نویسندگان:
رستم یزدانی بیوکی *1، محمدحسن رحیمیان2، حسین بیرامی3، غلامحسن رنجبر2، محمدهادی راد4، حیدر مفتاحی زاده5
1استادیار، مرکز ملی تحقیقات شوری، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، یزد، ایران
2مرکز ملی تحقیقات شوری
3مرکز ملی تحقیقات شوری، یزد، ایران
4استادیار پژوهشی بخش تحقیقات جنگل و مرتع، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، یزد، ایران
5استادیار، گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه اردکان، اردکان، ایران
چکیده مقاله:
به منظور بررسی اثر شوری بر آب مصرفی گل محمدی آزمایشی به‌صورت طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار و چهار سطح شوری 8/2، 5، 8 و 11 دسی زیمنس بر متر در گلخانه تحقیقاتی مرکز ملی تحقیقات شوری در شرایط لایسیمتر انجام شد. در این مطالعه حجم آب آبیاری، حجم آب زهکشی و تبخیر و تعرق تعیین شدند. نتایج نشان داد که میانگین حجم آب آبیاری، تبخیر و تعرق و حجم آب زهکشی شده گلدان‌ها در هر نوبت آبیاری به ترتیب برابر با 3/14 لیتر، 4/8 لیتر و 9/5 لیتر در بوته برای تمامی تیمارها بوده است. همچنین مجموع حجم آب مصرفی، تبخیر و تعرق و حجم آب زهکشی شده در طول دوره آزمایش (اول مهرماه تا پایان شهریورماه) به ترتیب برابر با 616، 363 و 253 لیتر به‌ازای هر بوته بوده است. مجموع حجم آب آبیاری در تیمارهای 8/2، 5، 8 و 11 دسی‌زیمنس بر متر به ترتیب برابر با 619، 625، 610 و 610 لیتر به‌ازای هر بوته بود.
کلیدواژه ها:
تبخیر و تعرق، حجم آب زهکش، لایسیمتر
وضعیت : مقاله پذیرفته شده است