تاثیر اسیدسالیسیلیک، سولفات روی و سولفات پتاسیم بر خصوصیات مرفوفیزیولوژیکی ارقام جو در تنش شوری
کد مقاله : 1102-2ICH (R1)
نویسندگان:
مهرداد محلوجی *1، رامین روشنی2
1استادیار بخش تحقیقات علوم زراعی باغی، مرکزتحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، اصفهان، ایران
2کارشناس - سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور
چکیده مقاله:
به منظور بررسی تاثیر اسیدسالیسیلیک، سولفات روی و سولفات پتاسیم بر خصوصیات مرفوفیزیولوژیکی ارقام جو در شرایط تنش شوری آب آبیاری(12 دسی زیمنس بر متر) با استفاده از آزمایش اسپلیت پلات و در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار، آزمایشی در ایستگاه تحقیقات کشاورزی کبوترآباد اصفهان انجام گردید. تیمارها شامل فاکتور اصلی محلول پاشی در پنج سطح بدون محلول پاشی، سولفات روی، سولفات پتاسیم و سالیسیلیک اسید و سوپراکسید دیسموتاز در مرحله شروع پنجه زنی با فاصله 7 روز و در 3 نوبت و فاکتور فرعی ارقام شامل گوهران، مهر و ارمغان بود. تراکم بذر شامل 350 دانه در متر مربع و در سطح8/4 متر مربع(6 خط با فاصله 20 سانتی‌متر به طول 4 متر) انجام شد. نتایج نشان داد که محلول‌پاشی سولفات پتاسیم بیشترین شاخص برداشت و پرولین برگ پرچم را تولید نمود همچنین سولفات روی، بیشترین عملکرد بیولوژیک را داشت. این دومحلول دارای عملکرد دانه بیشتری بودند. رقم گوهران و مهر عملکرد دانه - بیولوژیک و پرولین بیشتر داشتند.
کلیدواژه ها:
مواد مغذی- کود- هورمون
وضعیت : مقاله پذیرفته شده است