گیاه خارشتر علوفه ارزشمند مناطق خشک در تغذیه ی دام
کد مقاله : 1059-2ICH (R6)
نویسندگان:
جعفر باشتنی *
رئیس ایستگاه تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی سبزوار
چکیده مقاله:
بررسی اثر ‌گیاه خارشتر (Alhagi sp)، به عنوان علوفه در تغذیه‌ دام‌ در چند آزمایش در ایستگاه تحقیقات سبزوار صورت‌ گرفته‌ است‌. ترکیبات‌ شیمیایی‌ ، قابلیت‌ هضم‌ ، ‌مصرف‌ اختیاری، شاخص ارزش غذایی، جیره نگهداری ، تأمین احتیاجات آبستنی و شیرواری و تأثیر سطوح مختلف خارشتر بر عملکرد گوسفندان داشتی مورد بررسی قرار گرفت.‌ این‌ آزمایش ها‌، نتایج ‌یکسانی‌ را برای‌ گونه‌ خارشتر‌ نشان‌ می‌ دهد که‌ از ارزش غذائی نسبتاً خوبی برخوردار است و تقریبا از حد متوسط به بالا قرار دارد. همچنین با داشتن مواد مغذّی و ترکیبات شیمیایی ارزشمند برای تغذیه نشخوارکنندگان، خصوصاً گوسفندان مناطق خشک و نیمه‌خشک به‌صورت جایگزینی با مخلوط کاه گندم و یونجة خشک، احتیاجات نگهداری، آبستنی و شیرواری دام‌های داشتی نظیر گوسفند بلوچی و بز بومی را می‌تواند تأمین نماید و به صورت جایگزین بخش علوفه‌ای جیره قابل توصیه است.
کلیدواژه ها:
ارزش غذایی، علوفه، گوسفند، کویر
وضعیت : مقاله پذیرفته شده است