اثرات شوری های مختلف بر پاسخ استرس اکسیداتیو و شاخص‌های سلامت در ماهی سی باس آسیایی (Lates calcarifer)
کد مقاله : 1035-2ICH (R1)
نویسندگان:
منصور طرفی موزان زاده *1، شاپور مهرجویان2، رحیم اصولی2، مجتبی ذبایح نجف آبادی2، امید ضفری3، حمید سقاوی2، سید جواد حسینی ملایری2، جواد منعم4
1پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشور، گروه شیلات
2ایستگاه تحقیقات ماهیان دریایی بندر امام خمینی (ره)
3دانشگاه فردوسی مشهد، گروه شیلات
4ایستگاه تحقیقات ماهیان دریایی بندر امام خمینی
چکیده مقاله:
یک تحقیق 60 روزه برای بررسی اثرات سطوح شوری آب شامل 6، 12، 24، 35 و 48 پی پی تی بر شاخص های استرس اکسیداتیو در ماهی باس دریایی آسیایی انجام شد. ماهیان پرورش یافته در شوری 24 پی پی تی دارای بیشترین میزان گلوکز (36/2 میلی مول بر لیتر)، لاکتات (9/4 میلی مول بر لیتر) و کورتیزول (9/2 نانوگرم بر میلی لیتر) در پلاسما بودند. پایین ترین میزان پروتئین کل پلاسما در ماهیان پرورش یافته در شوری 48 پی پی تی دیده شد. بیشترین فعالیت آنزیم سوپر اکسید دیسموتاز (55/3 واحد بر میلی گرم پروتئین) و سطح پراکسیداسیون چربی (76/1 میلی مول بر گرم بافت) در ماهیان پرورش یافته در شوری 24 پی پی تی دیده شد. بیشترین فعالیت کاتالاز (04/2 واحد بر میلی گرم پروتئین) و گلوتاتیون پراکسیداز (92/2 واحد بر میلی گرم پروتئین) در کبد ماهیان پرورش یافته در شوری 6 پی پی تی دیده شد. نتایج تحقیق ما نشان داد واکنش استرس اکسیداتیو در ماهی باس آسیایی به صورت کوادراتیک بوده و ماهیان پرورش یافته در شوری 24 واکنش استرس اکسیداتیو را نشان دادند.
کلیدواژه ها:
کورتیزول، لاکتات، تنوع زیستی، سوپر اکسید دیسموتاز
وضعیت : مقاله پذیرفته شده است