بررسی تجارب ملی و بینالمللی سیستمهای کشاورزی شوریمحور در راستای ارتقاء امنیت غذایی در ایران |
کد مقاله : 1027-2ICH (R1) |
نویسندگان: |
فرهاد خورسندی * گروه خاکشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد داراب، داراب، ایران |
چکیده مقاله: |
بررسی شش دهه تجربیات و فعالیتهای بینالمللی سیستمهای کشاورزی شوریمحور نشان میدهد که این سیستمها هنوز در توسعه پایدار و ارتقاء امنیت غذایی جوامع محلی شوربومهای مناطق خشک دنیا موفق نبوده است. لذا، این تجربیات الگوی کاملی برای توسعه شورورزی در کشور که نیازها و ظرفیتهای متفاوتی دارد، نمیباشند. طرحهای توسعهای شورورزی در کشور موفقیت زیادی در ارتقاء سطح آگاهی و دانش مدیران و تصمیمگیران مملکتی، شرکتهای دانش بنیان و اندیشمندان و محققان کشور نسبت به توانمندیها و ضرورت توسعه شورورزی در ایران داشتهاند. با توجه به رسالت خطیر کشاورزان در تولید غذا و تأمین امنیت غذایی کشور، توسعه شورورزی در بین جامعه تولیدکنندگان کشور ضروری میباشد. با توجه به نیازهای کلان کشور و ظرفیتهای ژنتیکی و اقتصادی-اجتماعی بالقوة موجود، توسعه کشت علوفههای شورزی و در کنار آن دامپروری، و آبزیپروری آب شور، به عنوان یکی از اولویتدارترین برنامههای توسعه شورورزی در بین آحاد کشاورزان کشور توصیه میشود. |
کلیدواژه ها: |
شورورزی، کشاورزی آب دریا، کشاورزی پایدار، کشاورزی شورزیست |
وضعیت : مقاله پذیرفته شده است |