اثر بقایای سالیکورنیا بر مصرف اختیاری و قابلیت هضم خوراک گوسفند
کد مقاله : 1146-2ICH (R1)
نویسندگان:
نادر پاپی *
مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران.
چکیده مقاله:
این پژوهش به منظور مصرف اختیاری و قابلیت هضم بقایای گیاه سالیکورنیا در گوسفند انجام گرفت. چهار جیره با انرژی و پروتئین خام مشابه درنظر گرفته‌شد به‌طوری که بقایای سالیکورنیا به ترتیب به میزان صفر، 7، 14 و 21 درصد ماده خشک جایگزین بخش علوفه‌ای جیره‌ها گردید. تعداد 8 رأس قوچ شال با میانگین وزن 67/5±3/73 کیلوگرم به مدت 42 روز در قفس-های متابولیکی انفرادی نگهداری شدند. جیره‌ها به صورت مخلوط کامل تهیه شده و روزانه دوبار در ساعات 8:00 و 16:00 در اختیار دام‌ها قرار داده شدند. خوراک مصرفی، باقیمانده خوراک، مدفوع و ادرار دام‌ها به صورت روزانه جمع‌آوری و اندازه‌گیری شد. ماده خشک مصرفی وقابلیت هضم جیره‌ها اندازه‌گیری شد. نتایج نشان داد با افزایش سطح بقایای سالیکورنیا در جیره، میزان میزان ماده خشک مصرفی، ماده آلی، پروتئین خام، الیاف حاصل از شوینده خنثی و الیاف حاصل از شوینده اسیدی تحت تأثیر قرار نگرفت. افزودن بقایای سالیکورنیا به جیره اثری بر قابلیت هضم ماده خشک، ماده آلی، پروتئین خام و الیاف حاصل از شوینده خنثی نداشت. با توجه به نتایج به دست آمده می‌توان نتیجه گرفت که افزودن بقایای سالیکورنیا آبیاری شده با آب دریا به جیره گوسفند تا سطح 21 درصد ماده خشک، بدون ایجاد محدویت امکان‌پذیر است.
کلیدواژه ها:
بقایای سالیکورنیا، ماده خشک، باقیمانده خوراک
وضعیت : مقاله پذیرفته شده است