ارزیابی عملکرد و برخی ویژگیهای فیزیولوژیک در کشت مخلوط کوشیا، سسبانیا و گوار تحت تنش شوری |
کد مقاله : 1031-2ICH (R1) |
نویسندگان: |
محمدرضا غفاریان1، علیرضا یدوی *2، معصومه صالحی3، عادل دباغ محمدی نسب4، محسن موحدی دهنوی5 1دانشجو دوره دکتری فیزیولوژی گیاهان زراعی دانشکده کشاورزی دانشگاه یاسوج 2گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه یاسوج، یاسوج، ایران 3مرکز ملی تحقیقات شوری-یزد - ایران 4گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران 5گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه یاسوج |
چکیده مقاله: |
این آزمایش در مرکز ملی تحقیقات شوری ایران به صورت کرتهای خردشده در قالب طرح پایهی بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. شوری آب آبیاری به عنوان عامل اصلی و سیستمهای کشت خالص و مخلوط کوشیا، سسبانیا و گوار به عنوان عامل فرعی اعمال گردید. در این آزمایش با افزایش شدت شوری میزان پرولین در هر سه گیاه افزایش یافت. همچنین محتوای آب نسبی برگ برای کوشیا افزایش، ولی برای گوار کاهش یافت. محتوای سدیم برگ نیز با افزایش شدت شوری برای هر سه گیاه روندی افزایشی داشت. با افزایش شوری محتوای پتاسیم برگ کوشیا کاهش یافت و در سامانههای مخلوط غلظت پتاسیم برگ گوار افزایش یافت. عملکرد پروتئین خام علوفه در کشت مخلوط افزایش یافت. عملکرد علوفه در کشت مخلوط سه گونه نسبت به تککشتی کوشیا در سطوح شوری 4 و 9 دسیزیمنسبرمتر 5/259 و 7/212 کیلوگرم در هکتار افزایش و در شوری 14 دسیزیمنسبرمتر 3/94 کیلوگرم در هکتار کاهش یافت. با توجه به کمیت و کیفیت بالاتر علوفه تولیدی در کشت مخلوط سه گونه نسبت به تککشتی کوشیا و حفظ عملکرد آن در سطوح شوری بالا به عنوان جایگزین تککشتی کوشیا معرفی میگردد. |
کلیدواژه ها: |
پرولین، کلروفیل، سدیم، پتاسیم، عملکرد پروتئین علوفه |
وضعیت : مقاله پذیرفته شده است |